[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
داوران فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری::
تماس با ما::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
پیوندها::
اخبار::
::
COPE
This journal subscribes to the principles of
..
ISSN
P-ISSN: 2251-7634
E-ISSN: 2981-233X
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
..
:: راهنمای نگارش مقاله ::

راهنمای نگارش مقاله


فصلنامه علمی- پژوهشی اخلاق در علوم و فناّوری آماده پذیرش مقالاتی در زمینه‌های گوناگون اخلاق در علوم و فناّوری شامل: علوم پزشکی و زیستی، روانشناسی، اجتماعی، فلسفی، فنی و مهندسی، زیست محیطی و اقتصادی می‌باشد.

الف) انواع مقاله:
مقالاتی که در این فصلنامه برای چاپ پذیرفته می‌شوند عبارتند از:

  • مقاله مروری (Review Article)
این مقالات شامل مروری جامع بر منابع مهم در یکی از زمینه‌های مربوط به اخلاق هستند، که نویسنده باید در زمینۀ مربوطه صاحبنظر باشد. در این گردآوری یک فرض و خط علمی معین و نظریه خاص را دنبال می شود. تعداد کلمات مقالات مروری تا ۵۰۰۰ کلمه و چکیده تا ۲۵۰ کلمه است . تعداد جدول‌ها و نگاره ها با نظر شواری سردبیری خواهد بود. لازم به یادآوری است که مقصود از مقاله مروری، جمع آوری کتابخانه ای (مقدمه پایان­نامه ) نیست.
  • مقاله پژوهشی (Original Article/ Research)
این مقالات که حاصل و حاوی یک کار پژوهشی هستند، به جز قسمت منابع، می‌توانند دارای حدود ۳۵۰۰ کلمه باشند. چکیده باید به ‌صورت ساختارمند و تا ۲۵۰ کلمه باشد. در مورد تعداد کلمات و یا جدول‌ها، نگاره‌ها و نمودارها، تصمیم نهایی با شورای سردبیری خواهد بود.
  • نقد، بیان دیدگاه Perspective, View)  (Debate, Commentary,
این مقالات می‌توانند شامل یک تحلیل انتقادی یا تعارض در مورد یک مسأله موجود در یکی از زمینه‌های اخلاق باشند. تعداد کلمات آن باید حداکثر تا ۲۰۰۰ کلمه باشد و چکیده آن به‌صورت ساختارمند حداکثر تا ۲۰۰ کلمه است. تعداد جدول‌ها و نگاره ها با نظر شورای سردبیری خواهد بود. تعداد نویسندگان چنین مقالاتی نباید بیش از ۳ نفر باشند.
  • مقاله کوتاه (Short Communication)
یک مقاله تحقیقاتی کوتاه، باید حداکثر دارای۱۵۰۰ کلمه باشد و ۲ شکل یا جدول و یک چکیده کوتاه ساختارمند تا ۲۰۰ کلمه داشته باشد.
  • نامه علمی به سردبیر (Scientific Letter to Editor)
نامه علمی می‌تواند شامل یک کار پژوهشی تا ۷۵۰ کلمه در مورد یک جنبه خاص در اخلاق باشد.
  • نامه به سردبیر (Letter to Editor)
نامه به سردبیر، شامل نظرات علمی و یا انتقادی کوتاه در مورد یک مقاله چاپ شده دردو شماره قبلی است و می‌تواند حداکثر در ۷۵۰  کلمه، دارای یک نگاره یا جدول باشد.
  • پاسخ‌نامه به سردبیر (Response)
پاسخ‌نامه به سردبیر، از جانب نویسنده مقاله مورد نقد یا سردبیر (در مورد دفاع از نظرات و یافته‌های علمی خود) حداکثر می‌تواند تا ۷۵۰ کلمه و دارای یک نگاره یا جدول باشد.

ب) اصول کلی:
  1. مقاله باید تاکنون در هیچ مجله داخل کشور به چاپ نرسیده و هم زمان برای چاپ در نشریه داخلی دیگری فرستاده نشده باشد.
  2. مسؤولیت درستی مطالب و یافته‌های مندرج در مقاله و رعایت ملاحظات اخلاقی به عهده خود نویسنده(ها) است.
  3. مقاله دریافت شده، توسط شورای سردبیری مورد بررسی قرار خواهد گرفت. پس از ارسال برای داوران و دریافت نتیجه، در صورت پذیرش مقاله، فصلنامه در ویرایش ادبی و محتوایی و در صورت لزوم حذف بخش یا بخش‌هایی از مقاله، مجاز خواهد بود. مقالات پذیرش شده پس از دریافت هزینه داوری ، ویرایش و صفحه‌آرایی، آمادۀ چاپ خواهد شد.
  4. زبان فصلنامه فارسی و انگلیسی است . نویسندگان و پژوهشگران باید سعی کنند در مقالات فارسی تا حد امکان از واژه‌های فارسی برای بیان مطالب ‏علمی استفاده نمایند و در قسمت‌هایی که نیاز به آوردن واژۀ برابر انگلیسی باشد، آن واژه باید در پایان مقاله، پیش از منابع، در بخش واژه‌نامه، ‏آورده شود و در داخل متن با اعداد کوچک، بالای واژه فارسی، مشخص شود.‏
  5. در معادل یابی فارسی برای واژه‌های انگلیسی تا آنجا که ممکن باشد از واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی استفاده شود.‏
  6. مقاله (چه به زبان فارسی و چه انگلیسی) باید فاقد اشکالات املایی و یا دستوری باشد.‏
هزینه های مصوب فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری بر اساس نوع مقاله
نوع مقاله داوری (به تومان) هزینه پذیرش و چاپ مقاله (به ریال)
مروری --- ۲۲/۰۰۰/۰۰۰
پژوهشی --- ۲۲/۰۰۰/۰۰۰
دیدگاه --- ۱۰/۰۰۰/۰۰۰
مقاله کوتاه --- ۱۰/۰۰۰/۰۰۰
نامه به سردبیر --- -
پاسخ نامه به سردبیر --- -
  1. تمامی مطالب متن، منابع و جدول(ها) باید با فاصله یک خط در میان در یک ستون تایپ شده و دارای حاشیه ۵/۲ سانتی‌متر از  هر طرف باشد. نویسندگان ملزم هستند در تایپ فارسی از قلم Mitra  یا B Mitra  با اندازۀ ۱۲ و در تایپ انگلیسی از قلم Times New Roman با اندازۀ ۱۲ استفاده کنند.
  2. پژوهش انجام شده، باید برابر ملاحظات اخلاقی بوده و به تأیید کمیته اخلاق در سازمان محل انجام پژوهش، رسیده باشد و رضایت آگاهانه افراد مورد پژوهش، دریافت شده باشد.
  3. مقاله ( از هر نوع) در کلیه مراحل: تهیه، تنظیم، نگارش، بیان منابع و سپاسگزاری، باید با پایبندی و احترام به مالکیت و حقوق معنوی پژوهشگران، نویسندگان و اندیشمندان دیگر و نیز اصول اخلاق در پژوهش و نگارش، تهیه شده باشد.
  4. لازم است نویسندگان پیش از ارسال مقاله، در خصوص موضوع مقاله ابتدا با دفتر مجله، هماهنگی کنند تا درصورت پذیرفتن موضوع توسط شورای سردبیری، نسبت به ارسال آن از طریق سایت اقدام کنند.

پ) بخش‌های مقاله

هر مقاله بسته به نوع آن، باید شامل تمامی یا برخی از بخش‌های زیر باشد:
  • عنوان مقاله: عنوان مقاله باید با فونت تیتر شماره ۱۸ و قلم ضخیم (Bold) تایپ شود. عنوان باید تا حد امکان مختصر و نمایانگر هدف تحقیق باشد. از آوردن نام سازمان‌ها ، نوع مطالعه، سال انجام پژوهش و تعداد نمونه در عنوان خودداری شود.
  • نام نویسنده (ها): نام نویسنده‌ها  با فونت زر شماره ۱۲ و قلم ضخیم (Bold) و نام نویسنده مسؤول با علامت ستاره (*) مشخص شود.
  • نشانی نویسنده: نشانی و محل کار (شامل واحد یا گروه پژوهشی، نام دانشکده، مؤسسه و نام دانشگاه) با فونت زر شماره ۱۰ و قلم ضخیم (Bold)  قید گردد. در پایین همان صفحه، نشانی الکترونیکی مقاله آورده شود.
  • چکیده مقاله: چکیده‌های فارسی و انگلیسی مقاله، براساس نوع مقاله، باید به‌صورت ساختارمند شامل زمینه، روش، یافته‌ها و نتیجه‌گیری، (حداقل ۱۵۰ و حداکثر ۲۵۰ کلمه بسته به نوع مقاله) باشند. در پایان چکیده مقاله، باید تعدادی کلیدواژه معرفی شوند (حداقل ۳ و حداکثر ۵، در چکیده فارسی به زبان فارسی و در چکیده انگلیسی به زبان انگلیسی). در عنوان و چکیده مقاله، ارجاع به منبع یا واژه‌نامه انجام نشود.
  • سرآغاز: این بخش باید در کنار بیان هدف و مسأله مورد پژوهش، در برگیرنده خلاصه‌ای از مطالعات و مقالات مرتبط با این پژوهش (چه داخلی و چه خارجی) در چند سال اخیر، با اشاره به شماره منابع آنها باشد. یادآوری می­شود که نباید در این بخش، داده‌ها، بحث و یا نتیجه‌گیری کار، گزارش شود.
  • روش: باید به نحوی نوشته شود که هر خواننده بتواند با استفاده از آن، تجربه نویسنده مقاله را تکرار نماید. این بخش به ترتیب باید شامل روش پژوهش، جامعه نمونه و روش نمونه­گیری، ابزار، روش اجرا (در سازمان اجرا، مکان اجرا و موازین اخلاقی) و روش تجزیه و تحلیل داده­ها باشد.
  • یافته‌ها: در این بخش باید یافته‌های به‌دست آمده از پژوهش، بدون بحث، بیان شوند ولی از شرح تکراری داده‌های جدول‌ها، نگاره ها و نمودارها خودداری شود. باید در متن مقاله به شماره جدول‌ها، نگاره ها و نمودارها اشاره شده و هر کدام در صفحات جداگانه‌ای آورده و شماره‌گذاری شوند.
  • بحث: در این بخش باید مقایسه و تفسیری منطقی از یافته‌ها ارائه شده و با یافته‌های پژوهش‌های دیگران، مقایسه شود. اشاره به محدودیت‌های انجام این بررسی و همچنین پیشنهادهایی برای پژوهش‌های آینده، از قسمت‌های مهم این بخش هستند.
  • نتیجه‌گیری: در پایان مقاله، باید نتیجه‌گیری کلی این بررسی به‌صورت خلاصه بیان شود.
  • ملاحظه­ های اخلاقی: در این قسمت پژوهشگر می‌تواند با بیان نکات اخلاقی اعمال شده در پژوهش خود، خوانندگان را نسبت به آنها آگاه سازد.
  • سپاسگزاری: در این بخش باید از تمامی افرادی که در انجام پژوهش یا نوشتن مقاله اثرگذار بوده اند و نام آنها به عنوان نویسنده(ها) آورده نشده است و همچنین تأمین‌کننده منابع مالی این پژوهش و یا سازمان‌های همکار تشکر شود.
  • واژه‌نامه: در این بخش (که ویژۀ مقالات ارسال شده به زبان فارسی است) باید همگی واژه‌های علمی انگلیسی (حرف اول واژه انگلیسی بزرگ) همراه با برابرهای فارسی آنها، به ترتیب و شماره استفاده در متن، آورده شوند. (حداقل ۱۵ واژه تخصصی) از آوردن نام انگلیسی یا واژه عام افرادی که در منابع ذکر شده­اند، خودداری شود.
  • منابع: منابع باید به ترتیب استفاده در متن (داخل پرانتز)، شماره‌گذاری شده و برابر همان شماره در فهرست منابع به‌صورت زیر (به شیوه ونکوور با تغییرات جزئی ویژه فصلنامه اخلاق در علوم و فنّاوری) آورده شوند. لازم به یادآوری است که منابع فارسی باید به انگلیسی ترجمه و در قسمت منابع آورده شوند.
  • در مورد استناد به آیات قرآن کریم، ذکر شماره و نام سوره در داخل متن در داخل پرانتز کافی است و نیاز به شماره‌گذاری نمی‌باشد.
 
  • قالب کلی استناد به کتاب
نام خانوادگی و نام کوچک یا آغازه پدیدآورنده. عنوان. شرح ویرایش. محل نشر:  ناشر. سال انتشار به میلادی. صفحه‌شمار. (همگی به انگلیسی)
  • نمونه فارسی
Gharamaki AH, Nocheh-Falah R. Barriers of professional ethics development in organizations. ۱sted. Tehran: Samt Publication. ۲۰۰۷.  P. ۱۱۵-۱۱۷. (In Persian).
  • نمونه انگلیسی
Kopelman LM, Clouser KD. Building Bioethics: Conversations with Clouser and Friends on Medical Ethics. New York: Kluser Academic Publishers. ۲۰۰۲.  P.۱۵-۲۷.
  • قالب کلی استناد به کتاب­های دارای مترجم
نام خانوادگی و نام کوچک یا آغازه پدید آورنده. عنوان. نام خانوادگی و نام مترجم. محل نشر: ناشر. (سال ترجمه به میلادی). صفحه. شماره. (همگی به انگلیسی)
  • نمونه:
Hamlin A. Ethics & economics. Translated by: Khakbaz A, Hashemi MH. Tehran: Institute of Science & Cultural Studies. ۲۰۰۷.  P. ۶۸-۹۰. (In Persian).
  • قالب کلی استناد به مقاله
نام خانوادگی و نام کوچک یا آغازه پدید آورنده. عنوان مقاله. عنوان نشریه. سال انتشار به میلادی؛ دوره(شماره): شماره صفحات. (همگی به انگلیسی)
  • نمونه فارسی
Farhud DD. Adherence to principles of professional ethics in “traditional professions”, “new professions”, “governmental professions”. Ethics in Science & Technology; ۸(۱): ۱-۴. (In Persian).
  • نمونه انگلیسی
Davari M, Haycox A, Walley T. The Iranian health insurance system:  past experiences, present challenges and future strategies. Iranian Journal of Public Health. ۲۰۱۲; ۴۱(۹):۱-۹.
توجه:
  • ضروری است شناسه منحصر به فرد DOI و DOR در انتهای ارجاعات هر مقاله ذکر گردد.
  • قالب کلی استناد به پایان نامه
نام خانوادگی و نام کوچک یا آغازه پدید آورنده. عنوان پایان نامه [نوع رساله].  نام محلی که دانشگاه در آن قرار دارد : نام دانشگاه. سال انتشار به میلادی. (همگی به انگلیسی)
  • نمونه فارسی
Malmir M. Assessing the Relationship between Mother’s Happiness with Cognitive - Executive Functions and Facial Emotional Recognition in School Children with Down syndrome (۹-۱۲ Ys) in Tehran. [Ph.D thesis]. Tehran: Islamic Azad University, Science and Research Branch. ۲۰۱۴. (In Persian).
  • نمونه انگلیسی
King Androw J. Law and Land Use in Chicago: A Pre-history of Modern Zoning [Ph.D thesis]. Wisconsin: University of Wisconsin. ۱۹۷۶.
  • قالب کلی استناد به وبگاه
نام خانوادگی و نام کوچک یا آغازه پدید آورنده.. عنوان؛ [شماره قاب‌ها یا صفحات]. سال انتشار به میلادی. Available at :  نشانی دسترسی . Accessed تاریخ دسترسی شامل ماه روز، سال. (همگی به انگلیسی)
  • نمونه فارسی :
Mirdamadi P. Family medical information; [۴ pages]. ۱۹۹۹. Available at: URL. http://www.healthinfo.com/doc۱۹۹۹.htm.   Accessed:  ۱۲ June ۲۰۰۱. (In Persian).  
  • نمونه انگلیسی:
Bailey MMS. Ethics and animal use in research. PIR partner research. ۲۰۰۵. Available at: http://pirweb.org/pir۰۷c_ethics.htm.   Accessed:۱۰ Aug ۲۰۰۸.
توجه:
درصورتی‌که اثری دارای ۶ پدیدآورنده یا کمتر باشد نام همه آنها به ترتیب در درج اثر اصلی بیان می شود. اما درصورتی‌که تعداد پدیدآورندگان بیشتر باشد، فقط نام ۶ نفر اول نوشته شده و پس از آن در منابع از واژۀ et al. استفاده می‌شود .
 
  • جدول‌ها، نگاره ها و نمودارها:
هر جدول، نگاره یا نمودار باید در جای مناسب خود در متن مقاله قرار بگیرد و به گونه‌ای طراحی شود که به تنهایی بیانگر مطالب خود باشد و نیاز به رجوع به متن مقاله برای فهم آن نباشد.
عنوان جدول باید در بالا و اختصارات و توضیحات آن در زیر جدول آورده شود. عنوان و توضیحات نگاره و نمودار باید در پایین آن آورده شوند.
ث) روش فرستادن مقاله:
مقالات باید در نرم افزار Microsoft word ۲۰۰۷ تایپ شود  و به همراه فرم تعهد نامه به صورت آنلاین از طریق تارنمای مجله ارسال گردد.
ج) کدهای اخلاقی لازم الاجرا در فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری:
  • صحت و اعتبار تمامی مطالب مقاله ، از جمله مطالب مربوط به اخلاق در پژوهش، بر عهدۀ نویسنده(ها) است.
  • محتویات علمی و ادبی مقاله، باید منتج از فعالیت علمی خود نویسنده (ها) باشد. استفاده از نظرات و جملات دیگران با عنوان نتایج یک پژوهش اصیل برخلاف اخلاق علمی است و سرقت علمی محسوب می‌شود. نویسندگان باید تمامی منابع و ماخذ مورد استفاده خود را معرفی کنند و متن مقاله نباید این شبهه را ایجاد کند که تمام یا بخش‌هایی از آن از سایر نوشتارهای چاپ شده یا چاپ نشده کپی شده است.
  • انتشار یا ارسال مجدد یا همزمان تمام یا بخشی از یک مقاله که در گذشته توسط همین نویسنده(ها) چاپ شده یا همزمان برای چاپ به مجله دیگری ارسال شده، مغایر با اخلاق پژوهشی است. همچنین، انتشار بخش هایی از یک کار پژوهشی، به صورت مقاله های جداگانه (که بیش از ۱۰ درصد با یکدیگر همپوشانی داشته باشند) و ارسال آنها برای چاپ ، غیر اخلاقی محسوب می شود.
  • جعل قسمتی یا تمام یافته های پژوهش (داده سازی)، دستکاری عمدی در داده ها یا تحلیل‌ها ( گمراه کردن)، یا گزارش روش هایی که در واقع از سوی پژوهشگران استفاده نشده، نمونه هایی از تقلب در پژوهش هستند.

توجه:
درصورتی‌که در طول فرایند بررسی مقالات موضوع تخلف احراز شود، فصلنامۀ اخلاق در علوم و فناوری از چاپ مقاله خودداری کرده و اجازه هر گونه اقدام لازم ( اطلاع به محل کار نویسنده، اطلاع رسانی مورد تخلف در خود مجله، قرار دادن نام نویسنده(ها) در لیست سیاه) در این زمینه را خواهد داشت.   










دفعات مشاهده: 26185 بار   |   دفعات چاپ: 1151 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری Ethics in Science and Technology
Creative Commons License
All works in this site are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645